Axhtergrond Verli
19 juli 2024

Voordelen van voorafbetalingen van belastingen voor jouw bedrijf

Het voorafbetalen van belastingen biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven en particulieren. Bij Verli raden we sterk aan om gebruik te maken van deze mogelijkheid om diverse redenen. Hier zijn de belangrijkste voordelen van voorafbetalingen van belastingen:

Voorkom belastingvermeerdering

Voor zelfstandigen, vrije beroepen, bedrijfsleiders en meewerkende echtgenoten is het essentieel om op tijd voorafbetalingen te doen om een belastingvermeerdering te vermijden. De belastingvermeerdering kan oplopen tot 9% op het nettobedrag van de winst of baten van de professionele activiteit.

Geniet van belastingvermindering

Een van de aantrekkelijkste voordelen van voorafbetalingen is de bonificatie, ofwel een korting op jouw belasting. Deze bonificatie is beschikbaar voor natuurlijke personen die na aftrek van voorheffingen en andere verrekenbare uitgaven nog belasting op hun inkomsten verschuldigd zijn​. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparing op jouw belastingaanslag.

Betere cashflowbeheer

Door voorafbetalingen te doen, verspreid je je belastingbetalingen over het jaar. Dit helpt bij het verbeteren van je cashflowbeheer en voorkomt dat je aan het einde van het jaar geconfronteerd wordt met een grote belastingaanslag. Dit is met name belangrijk voor kleine bedrijven en zelfstandigen die hun financiële middelen effectief moeten beheren​.

Voordelen voor beginnende zelfstandigen

Voor beginnende zelfstandigen zijn er speciale regelingen. Als jij je voor de eerste keer als zelfstandige in hoofdberoep hebt gevestigd, moet je geen vermeerdering te betalen gedurende de eerste jaren van jouw activiteit. Je kan echter nog steeds profiteren van de bonificatie door voorafbetalingen te doen​.

Verli: jouw partner bij belastingsplanning- en betalingen

Het doen van voorafbetalingen biedt meerdere financiële voordelen en helpt bij het vermijden van belastingvermeerderingen. Bij Verli adviseren we onze klanten om deze mogelijkheid serieus te overwegen en gebruik te maken van de beschikbare online tools voor een efficiënt beheer van hun betalingen.

Bij vragen of voor persoonlijke begeleiding staan wij bij Verli altijd klaar om jou te helpen bij jouw belastingplanning en -betalingen.

Ook interessant